Aika moni suomalainen johtaja loistaa sosiaalisesta mediasta poissaolollaan tai ovat mukana minimiefortilla. Asia on varsin uusi ja vaatii johdolta todella paneutumista asiaan. Kouluttautumista ja sitä kuuluisaa asennemuutosta uutta kohden mentäessä.
Nyt kun ostaminen on muuttunut (on se todella ja ihan oikeasti) useat johtajat ovat saaneet lähteä. Stockmann on tästä hyvä esimerkki. Mitä tapahtuu kun ei uudistuta vaan ollaan täysin rähmällään muutoksen edessä ja koitetaan rämpiä todellisuudessa, jota ei enää ole.
jos et ole paikalla olet poissa ja kun olet poissa joku toinen ottaa paikkasi.
Useat kansainväliset johtajat kuten Richard Brandson, Obama, Reinfeldt, Ihamuotila, Vauramo ja Stubb ovat verkossa jakamassa omia näkemyksiään ja kertovat mihin suuntaan heidän luotsaamansa yhteisöt ovat menossa. Tällaisia hahmoja on helppo seurata. Heihin on helppo samaistua ja edustamiinsa yrityksiin ja yhteisöihin on helppoa rakastua. Heidän kanssaan on miellyttävä asioida.
Suomalainen johtaja mikä sinua estää? Kuuntelin taannoin soundcloudista (sosiaalinen media äänelle) Hjalliksen haastattelun. Kuinka loistavasti hän puhuu somesta ja siitä miksi täällä somessa ja netissä kannattaa olla. Hei Fazer, Stockmann, Kone ja Nokia! Me halutaan kuulla Teistä. Halutaan tietää mitä Teille kuuluu. Me halutaan ostaa tuotteitanne ja halutaan samaistua Teihin. Olla ylpeitä ja ennenkaikkea me halutaan, että olette osa meidän arkea. Meidän arki on kiireistä, mobiilia ja täynnä arjen haasteita.
Heihin on helppo samaistua ja edustamiinsa yrityksiin ja yhteisöihin on helppoa rakastua.
Hei, Christoph Vitzthum (on Fazun konserninjohtaja nevöhöörd?) me halutaan, että kerrot meille mitä Teille kuuluu. Arkisesti. Normaalisti. Ihminen ihmiselle. Ei tiedotusosaston = puppusuodattimen kautta. Tällä on oikeasti merkitystä. Me kuluttajat haluamme dialogiin yritysten kanssa, joita arvostamme. Ks. Guardianin juttu joka liittyy tähän hyvin.
Esimerkki lähtee johdosta. Nyt kun Alex Stubb on pääministeri, verkosta tulee mainstream. Useammat yritykset ja henkilöt miettivät kuinka he voivat ottaa kaiken irti tästä mediasta joka on kaikkien käytössä kaiken aikaa. Katso ohesta 10 suomalaisen johtajan twitter.
Mieti oletko mukana vaiko et. Voi olla että kun asiakkaasi löytävät sinut ja kun he samaistuvat, he myös ostavat. Kolikon toinen puoli: jos et ole paikalla olet poissa ja kun olet poissa joku toinen ottaa paikkasi.
Hei Jani, tykkään kirjoituksistasi yleensäkin, kiitos niistä! Mutta tämä on NIIIIN loistava! Kuinka usein ällistynkään, että jokin merkittävä suomalainen business-henkilö tai muu merkkihenkilö ei omaa edes Twitter tiliä. Juuri viime viikolla kuulin kommentin, että Suomessa ei kannata käyttää Twitteriä, se kun ei ole suomalainen ‘juttu’….. Olen löytänyt asiakkaita sitä kautta, joten ainankin ‘mun juttu’ se kyllä on! ystävällisin terveisin Pirjo Pirjo Ashmore
Coaching General Manager – Finland
Regus
Mannerheimintie 12 B, 00100 Helsinki, Finland
T: +358 9 2516 6201
M: +358 40 450 1626
FaceBook: http://www.facebook.com/regus.workyourway
Twitter: http://www.twitter.com/Regusblog
LinkedIn: http://www.linkedin.com
Connect with Regus
2000 locations, 750 cities, 100 countries
________________________________
Kiitos Pirjo! Kyllä noi kommentit kertovat enemmän kertojasta kuin todellisuudesta. Kiitos palautteesta.
Paluuviite: Syksy on Inbound markkinointia ja markkinoinnin automaatiota | Jani Aaltonen blogi