Markkinointi

Lokki vai tiira? 

Asun meren rannalla. Noin 70 metriä ja olen meressä. Käyn Uimassa, veneilemässä tai muuten vaan lähellä nähdäkseni, että kevään linnut ovat saapuneet ja touhu on jo täydessä vauhdissa. Osassa pesiä varmasti ovat jo poikaset kuoriutuneet.

Merellä ja rannikolla on paljon lokkeja ja tiiroja. Tiirat kiehtovat valtavasti. Tiira on lintu, joka saalistaa koko ajan. Lentää jää, paikalleen ilmaan tuijottamaan ja odottamaan, että saalis tulee oikealle kohdalle ja sitten se nappaa. Tiira on työmies. Metsästäjä.

Lokki taas ei kalasta. Lokki on lokki. Lokki syö mitä milloinkin löytää. Lokki syö kun löytää jotain syötävää. Vaikka ulkomuoto on lähes samanlainen on luonne ja tapa hankkia elantonsa täysin erilainen. Lokille kelpaa lähes mikä tahansa syötäväksi kelpaava. Kauppatorilla ja suuressa ihmisjoukossa ne lentävät ja paskovat mihin sattuu. Kamala ujellus ja vinkuminen.

Meitä ihmisiä on ihan samalla tavalla erilaisia. Minusta tiiran elämä on tavoiteltavampaa. Tiirassa on suunta ja tekeminen – lokissa taas sekoilu ja säätö. Ihminen joka on tiira, menee eteenpäin tavoitetta kohti ja tekee itse. Ihminen joka on lokki elää siitä, että joku muu teki jotain – jota voi syödä.

Kumpi sinä olet?

Tiira

Normaali

Vastaa