faceboo ja b2b markkinointi
Inbound- markkinointi, Markkinointi, sisältömarkkinointi, Some

Facebook ja B2B-markkinointi

Avaan tässä blogipostauksessa Facebookia markkinointikanavana B2B:ssä. Facebook toimii B2B:ssä. Tämä on vastoin yleistä käsitystä. Suomalainen B2B markkinoija perustelee somea seuraavasti:

  1. Some on mielenkiintoinen. Sinne pitäisi jotenkin mennä tai siellä pitäisi jotenkin olla
  2. Facebook ei toimi kun siellä on ne lomakuvat, kuvat lapsista ja kuvat ruoka-annoksista
  3. LinkedIn on paras B2B:ssä
  4. En ymmärrä mikä on Twitter ja miten niin…

Tosiasiassa somen käyttö noiden kolmen kanavan kesken on aika tasaväkistä kun katsotaan länsimaisten yritysten some-markkinointia. LinkedIn on hieman käytetympi mutta ei paljon. Peruskanavat ovat Linkedin, Facebook ja Twitter. Sosiaalisen median yksi perustehtävistä markkinoinnissa on tuoda trafiikkia sivuillesi. Suomessa on yli 2 miljoonaa 13-64 vuotiasta käyttäjää eli massa on siellä. Tässä hyvää taustatietoa. Kun on massaa, voit kohdentaa hyvin.

Sisältömarkkinoinnissa ja InBound- markkinoinnissa on kaksi asiaa ylitse muiden: sisältö ja konteksti.

Meillä on todella hyvät kokemukset trafiikin keräämisestä sivuille kun Facebookista ostetaan mainontaa erittäin kohdennetusti (kiinnostukset, ikä ja sukupuoli). Sisältömarkkinoinnissa ja InBound- markkinoinnissa on kaksi asiaa ylitse muiden: sisältö ja konteksti. Eli kun markkinoit, sisällön pitää kohdata henkilö oikeassa kontekstissa. Suomeksi: mainostettavan sisällön pitää linkittyä lukijan maailmaan. Esimerkiksi talonrakentajaa kiinnostaa eri asiat kuin markkinointipäättäjää tai talouspäättäjää. Muista kuitenkin, että talouspäättäjä voi olla talonrakentaja. Tiedän, me kaikki olemme vähän omituisia 😉

Hyvä tapa on pohtia asiakkaita persoonien kautta ja pohtia millaisia henkilöitä omassa kohderyhmässä on. Sitten Facebookiin persoonia kiinnostavaa sisältöä esim. blogikirjoituksia, jotka johtavat laskeutumissivuille. Aivan kuten tämä kirjoitus on rakennettu. Sinä luet tätä, koska olet kiinnostunut Facebookista ja markkinoinnista. Kiitos, että luet. Seuraavaksi voit ladata oppaamme sosiaalisen median käytöstä liidien hankinnasta. Näin se some toimii.

Normaali

Vastaa