Markkinointi

Voiko B2B- palveluita ostaa verkosta?

Tässä työssä saa tavata ihmisiä. Samalla kun tapaa erilaisia ihmisiä voi hyvin tarkkailla mitä maailmassa tapahtuu ja mikä on in ja mikä on out. Verkkokauppa B2B:ssä herättää paljon ajatuksia ja mielipiteitä. Perusteema on: ei toimi. Moni sanoo, että kyllä kenkiä ja kirjoja voi verkosta ostaa helposti. B2B- palveluihin verkko ei sovi.

Olen tätä pohtinut useasti ja siihen nyt 3 ajatusta.

  1. En ole nähnyt verkkokauppaa B2B:ssä joten en tiedä onko sitä oikeasti edes kokeiltu.
  2. Jos palvelut on hyvin paketoitu niin ei sen pitäisi olla vaikeaa.
  3. Asiakkaasi etsii verkosta tietoa palveluista. Miksi et voisi myös antaa hänen löytää ja ostaa.

Epäilijöiden porukka on sitä mieltä, että palveluissa ihminen pitää tavata ja hänen kanssaan tulee keskustella. Tästä olen samaa mieltä. Erittäin paljon. Mutta ei se, että ihminen kannataa tavata poista verkkokauppaa millään tavalla. Ne ovat eri asioita.

Se, että teen transaktion verkosta ei poista sitä, että mielelläni myös pidän asiakkaana option keskustella ihmisen kanssa joka voi selventää minulle mitä olen hankkimassa, kuinka palvelu toimii ja millä ehdoilla kauppa syntyy. Usein tämä kertoo sanojan tietämättömyydestä enemmän kuin varsinaisesta asiasta. Verrataan verkkoa ihmiseen tai ihmistä verkkoon. Kalaa uimarantaan tai purjevenettä laituriin. Lentoasemilla on ihmisiä auttamassa check in-in kanssa joka on viety verkkoon.

Eli, jos homma hoidetaan oikein niin voisiko homma edetä seuraavasti: minulle on rakennettu miellyttävä kokemus asiointiin jossa minulla on helppoa vertailla palveluita ja tehdä ostopäätös. Jos haluan keskustella ihmisen kanssa niin tämä optio on myös hoidettu.

Normaali

Yksi kommentti artikkeliin ”Voiko B2B- palveluita ostaa verkosta?

  1. Jouni Halme sanoo:

    Accenture sanoo tutkimuksessaan B2B Customer Experiencestä: Masters (in CX), on the other hand, have struck a balance between the use of digital and analog channels and recognize that a growing number of new, high-value, digitally savvy customers will expect to “stay digital” throughout the sales and service processes.

    Omat kokemuksen tukevat tätä ajatusta. Voidaan ajatella, että kuluttajaistuminen tulee myös B2B-kauppaan.

Vastaa