B2B, Lead Generation, Liidien tuottaminen, Markkinointi, sähköpostimarkkinointi, web

Näin sähköpostimarkkinointi epäonnistuu varmasti – 7 tärkeää kohtaa

Sähköposti on tehokas markkinointikeino. Sähköpostimarkkinointi on kuitenkin laji jonka voi aloittaa kuka tahansa. Siitä vaan otsikkoa keksimään ja sitten kirjoittamaan asiakkaalle näppärää sisältöä. Tuloksia kuitenkin ei ole helppoa saada. Minulla on siitä varsin hyvät kokemukset.

Kohdentaminen kannattaa tehdä oikein – mikään ei ärsytä niin paljon kuin kohdentamaton markkinointi joka iskee silmille kun teet jotain muuta.

Sain eilen markkinointikirjeen joka kuvastaa tätä maailmaa varsin hyvin. Remonttifirma lähestyi minua keittiöremontilla. Kiva. Paitsi, että keittiö remontti ei kiinnosta pätkääkään.

Personoi, jotta et ole nevöhöörd ja Random-Hölmö.

Tein aiheesta esityksen. Sen voit katsoa tämän postauksen lopusta. Katso mikä meni pieleen ja miten sähköpostimarkkinointia ei kannata toteuttaa. Esimerkki on todellinen ja totta.

Ohessa lista huomioista:

  1. Kohdentaminen kannattaa tehdä oikein – mikään ei ärsytä niin paljon kuin kohdentamaton markkinointi joka iskee silmille kun teet jotain muuta
  2. Myy arvoa, josta kohderyhmäsi on kiinnostunut. Hinta ei ole arvo. Arvo on se hyöty, jonka asiakkaasi saa ja hinta on hinta siitä arvosta
  3. Personoi. Personoimattomat viestit menevät varmasti ohi. Markkinoinnin tehtävä on luoda merkityksiä ei jakaa latteuksia
  4. Tule markkinoijana henkilökohtaisesti ulos. Älä lähetä mistään persoonattomasta random- osoitteesta viestiäsi
  5. Nosta viestin kärkeen asiakkaasi maailma. Hyvä sisältö ei kerro sinusta. Älä kerro tylsiä ominaisuuksia. Kerro mitä arvokasta ominaisuuksesi mahdollistavat asiakkaallesi
  6. Jos käytät ostolistoja (jota en suosittele kovin pitkään käytettävän) varmistu, että yhteistyökumppanisi on laadukas ja tunnettu. Nostat sillä oman viestisi arvoa ja annat asiakkaallesi tärkeän viestin. Käytät laadukkaita kumppaneita, koska olet itse myös laadukas.
  7. Varmistu, että noudatat lakia ja asetuksia sekä hyvää markkinointitapaa. Harmaalla- alueella toimivat yritykset varmasti toimivat myös palvelussaan harmaalla- alueella. Uskottavuutesi ja luotettavuutesi on omaisuuttasi jota kannattaa vaalia.

author: Jani Aaltonen

Normaali

2 kommenttia artikkeliin ”Näin sähköpostimarkkinointi epäonnistuu varmasti – 7 tärkeää kohtaa

  1. Paluuviite: Syksy on Inbound markkinointia ja markkinoinnin automaatiota | Jani Aaltonen blogi

  2. Loistava lista Jani! On kyllä aivan käsittämätöntä, miten vieläkin isolla osalla on se käsitys sähköpostimarkkinoinnista, että läväytetään sähköpostimainos mahdollisimman isolle jakelulle (kuka tahansa kelpaa) ja oletetaan, että kaikki ryntää ostamaan. Monet jättävät suhteen luomisen potentiaalisiin asiakkaisiin kokonaan väliin ja paukuttavat suoraan vain “osta, osta, osta” meilejä. Puuh!

Vastaa