Lead Generation, Liidien tuottaminen, Markkinointi, sähköpostimarkkinointi, web

Mitä opin kun lähetin yli miljoona sähköpostia pyytämättä ja yllätyksenä?

shutterstock_121661878Viime keväänä noin vuosi sitten lähetin suomalaisiin yrityksiin yli miljoona sähköpostia. Tein testin, koska halusin todistaa miten “Outbound”- markkinointi toimii. Olin jo pitkään pohtinut, että kampanjointi jossa ihmisille työnnetään viestejä pyytämättä ja yllätyksenä ei oikeasti voi olla kenellekkään mielekästä toimintaa. Sain vastauksen melko nopeasti: Ei toimi!

Miksi ihmisen pitäisi olla kiinnostunut minusta siksi, että minä haluan niin? 

Seikkailujen sarja kesti kesä-elokuun (eli pyöreästi 340.000 viestiä kuukaudessa). Sain Ruotsista kumppaniltamme puhelun: “Jani you are The Biggest Spammer in the Whole of Scandinavia. You need to stop otherwise you end up in a serious trouble.”

Tiesin, että leikin tulella.

Toteutin viime kesänä scandinavian suurimman sähköpostikokeilun. Kokeiluun kuului se, että kontaktien määrä on erityisen suuri. Eli mitä enemmän kontakteja sen parempi kampanja. Metsään meni.

Kokeilu oli loistava ja tulokset hyviä.

Tässä tulokset:

Ostolistat eivät toimi. Lisäksi se, että markkinoijana tunget pyytämättä ja yllätyksenä omaa viestiäsi maailmalle on typerintä mitä voit tehdä. Ihmiset eivät ole kiinnostuneita sinusta vaan heillä on oma elämä josta he ovat kiinnostuneita. Se neropatti joka nyt ajattelee, että viesti oli väärä. Lue uudestaan: ostolistat eivät toimi ja se että markkinoit pyytämättä ja yllätyksenä ei toimi. Spam on aina Spam!

Osallistu webinaariin aiheesta 27.2. ja katso mikä toimii.

Katso tästä lista asioista miksi ostolistat eivät toimi…

Normaali

Yksi kommentti artikkeliin ”Mitä opin kun lähetin yli miljoona sähköpostia pyytämättä ja yllätyksenä?

  1. Paluuviite: Mitä tapahtui Outboundille? AXESSION- tarina. | Jani Aaltonen blogi

Vastaa