Myynti

Hesari nappasi B2C myynnin näppärästi haltuun

20131006-182126.jpg

Tänään Hesarissa mielenkiintoinen artikkeli Suomalaisesta myynnistä: Hesarin artikkeli

Muutama mielenkiintoinen huomio johon olen itse valmennuksissani törmännyt:

Epäkohtia:
1.Kaikki eivät ymmärrä mitä myynti oikeasti on
2. Osalla on myyjän roolista harhainen käsitys

Pääosin ne henkilöt jotka “ovat vaan töissä täällä” eivät ole sisäistäneet myyjän roolia kovin hyvin. Mennään sieltä mistä aita on matala. Näkyyy mm. siinä miten myyjä kartoittaa asiakkaan tilan. Kuinka kauan hän jaksaa kuunnella. Kaikki eivät jaksa. Sitten roolliasia. Meillä Suomessa myyminen ei ole oikein arvossaan. Se näkyy mm. Hesarin artikkelissa. Tämä taas johtuu siitä että myymisen lajia ei tunneta kovin hyvin. Koululaitos ja yliopistot ovat tässä avain asemassa. Tosin vaatii sukupolven vaihdoksen ennen kuin alkaa tapahtua.

Sitten vahvuuksia:

1. Osa myyjistä haluaa oikeasti oppia
2. Kaikista on myyjäksi

Ne jotka ovat sisäistäneet myymisen roolin ja lajin haluavat usein myös kehittyä paremmiksi. Se porukka joka on päättänyt, että tämä on mun työ. Usein on valmennuksissa kaikkein eniten kartalla.

…ja sitten. Kaikista on myyjäksi. Myynti on tekniikka- ja osaamislaji. Myyntikurssilla, kirjasta ja internetistä oppii teorian ja saa hyviä vinkkejä. Kaikkein parasta on kuitenkin pää pystyssä kohdata asiakas. Toinen ihminen. Opetella tuntemaan hänen maailmansa. Sieltä ne ratkaisut löytyvät. Aina.

Normaali

Vastaa