AXESSION, Markkinointi

Hippa.

Mitäs jos alettais hippaa? Vähän niinkuin ostaja ja myyjä. Aina kun toinen saa toisensa kiinni niin on huudettava hippa ja juostava kovaa karkuun. Tällä tavalla toimii moni organisaatio. Kun asiakas on saatu kiinni niin juostaan karkuun ja lujaa.

Moni yritys edelleen johtaa myyntiään lyhytnäköisesti. Se on ymmärrettävää. Pitää saada myyntibudjetti kasaan joka kuukausi. Kiire on ja aikaa ei ole kehittämiseen tai miettiä mitä tehdään.

Yrityksen rakentaminen on systeemin rakentamista. Tehokkaassa systeemissä meillä prosessit toimivat kuin rasvattu ja homma pelaa. Asiakkuusprosessikin alkaa jo sieltä missä asiakas ei vielä tiedä tarvitsevansa muutosta toimintaansa. Tietoa syötetään eri kanavista ja ymmärretään miten asiakas ostaa.Tämä tosin toteutuu harvassa yrityksessä. Liian monessa mennään liian nopeasti ja liian taktisesti. Tästä seuraa lukuisia ongelmia.

Tehokas myyntiprosessi on kuin esileikki. Kestää niin pitkään kunnes asiakas on ihan valmis ostamaan. Tämänkään jälkeen homma ei jää kesken vaan lähdetään yhdessä matkalle joka vie parempaan maailmaan ja muuttaa status quota todennettavasti siten, että asiakas voi olla tyytyväinen ja ylpeä valitsemastaan kumppanista.

B2B- yrityksillä on nyt loistavat mahdollisuudet oikean tiedon syöttämiseen asiakkaalle ja ainutlaatuinen tilaisuus alkaa johtamaan myyntiään systemaattisesti. Tämän mahdollistaa verkko ja myös median kulutustottumusten muutos digitaaliseen suuntaan. Yhä useampi päättäjä on verkossa hakemassa tietoa liiketoimintaa kiinnostavista asioista. Yhä useampi on LinkedInissä ja Twitterissä. Yhä useampi saa tiedon ongelmaansa netistä.

Miten sinä olet tähän muutokseen varautunut?

20130316-173215.jpg

Normaali

Vastaa